Cuart Filtre apa

cuart filtre apaProdusul cuarț filtre apă este comercializat de către compania Bega Materiale Industriale, cea mai cunoscută companie 100% românească prezentă pe piața materialelor industriale din România. Firma Bega Materiale Industriale este și cel mai mare producător de nisip cuarțos din țară.

Produsul cuarț filtre apă este folosit pentru filtrarea apei și prevenirea înnisipirii, un proces care menține apa limpedă și lasă curat filtrele, lucru esențial pentru întreținerea instalațiilor pentru piscine sau bazine de înot, dar se utilizează și pentru înnisipirii puțurilor forate, a drenurilor sau izvoarelor. Produsul este defapt un nisip cuarțos cu un continut de dioxid de siliciu de min. 96%. Produsul cuarț filtre apă se poate folisi pentru orice tip de filtre: închise, deschise, single sau multimedia și sunt comercializați în saci de hârtie de câte 25 kg. La producerea lor nu se folosesc substanțe chimice, care să-i schimbe proprietățile fizico-chimice naturale a zăcământului, astfel produsul nu este toxic.
Procesul filtrarea apei se află și în natură, unde apa traversează prin straturi de sol sau nisip, până ajunge în pânza freatică, eliminând substanțele în suspensie, care provoacă turbiditatea apei, precum noroi, nămoluri, substanțe coloidale. Cu produsul cuarț filtre apă procesul constă în trecerea apei prin mai multe straturi de nisip cuarțos, cu granulații diferite și selectate, după care apa devine limpede și curată. Mediul filtrant se află într-un recipient din fibră de sticlă sau oțel protejat, iar apa cum traversează acesta de sus în jos, substanțele sunt reținute treptat în primul strat de nisip, care îi crește eficacitatea filtrării straturilor următoare, jucând același rol ca și stratul filtrant. Cu cât viteza debitului de apă este mai mică prin straturile filtrante, cu atât procesul de filtrare este mai bun.