construcții metalice

construcții metalice 2Etapele realizării unei construcții metalice

Etapele realizării unei construcții metalice presupune existența mai multor pași prin care se ajunge la produsul finit. Astfel, prima etapă presupune proiectarea. La această etapă are lor corelarea capacității de a proiecta construcția cerută și oricare alt proiect cerut. Are loc observarea și vizualizarea structurii metalice în format 3D și avizarea proiectului final de rezistență. Această etapă este produsul arhitectului.

În etapa următoare se realizează corelarea rezultatul muncii arhitectului cu viziunea inginerilor. Astfel, are loc mantajul structurii metalice pe șantier, oferirea suportului tehnic și realizarea unui timp redus de execuție a lucrărilor. La următoarea etapă, cea de producție, are loc confecționarea profilelor care se realizează în timp redus prin utilizarea celor mai noi și mai performante tehnologii, iar producția profilelor se realizează în mod automat.

La lucrările de mansardări și a unor construcții metalice supraetajate, lucrările încep prin etapa de avizare a construcției până la predarea ei în funcțiune. În ultima etapă, cea de montaj, structura metalică este transportată pe șantier și este ambalată pe componente. Fiecare profil și element al structurii are inscripționat un cod, iar asamblarea se face prin coordonarea codurilor respective de pe fiecare eleement metalic.

Livrarea elementelor metalice este însoțită de instrucțiuni și de planșe de ansamblare. În acest mod, prin corelarea diverselor elemente, o construcție metalică este ridicată și apoi finisată pentru a fi predată spre exploatare sau în folosința clientului. În funcție de tipul și de destinația finală a construcției, ultima etapă, cea a finisării, poate fi diferită de la caz la caz. Pentru o locuință această etapă presupune alte elemente și pași decât procesul de finalizare a unei hale industriale sau fabrici.