Cazare in Cluj

BPH_1984Anotimpurile se succed unul câte unul. Iar Clujul este perfect toamna. Străzile lui îmbrobodite de frunzele cazute asculta pasii turistilor si a studentilor, pasi grabiti inspre obiectivele turistice ori spre cursurile de la facultate, pasi nerabdatori catre un concert sau catre un spectacol de teatru. Ai vrea si tu sa fii la Cluj sa iei pulsul orasului si a tuturor evenimentelor care au loc in aceasta toamna. Dar trebuie mai intai sa-ti gasesti o cazare in Cluj.

Un hotel care are cele mai bune conditii de cazare in Cluj este Hotel Transilvania. Situat pe strada Regele Ferdinand, la fel de veche ca si el, Hotelul Transilvania oferea odaile sale pentru odihna turistilor si in urma cu doua sute de ani. Atunci cautau cazare in Cluj oamenii care calatoreau cu trenul prin tara si se opreau la Cluj pentru ca a doua zi sa isi reia drumul spre destinatia finala. Fiind foarte aproape de gara, hanul, pe atunci, era foarte la indemana calatorilor.

Prin anii de glorie (1870) hotelul se numea Regina Angliei, nume mai puţin comun ,care se regăseşte şi în romanul ”Dracula” a scriitorului englez, Bram Stoker.

Astazi conditiile de cazare in Cluj pe care le ofera hotelul sunt foarte apreciate de toti turistii care se poposesc aici. Camerele aerisite si curate sunt dotate cu aer conditionat si internet gratuit.

De asemenea, masa poate fi luata atat in restaurantul hotelului, cat si pe terasa, unde mancarurile traditilonale ardelenesti pot fi savurate in voie. Bucatarii hotelului, specialisti in arta culinara, vin in intampinarea clientilor cu specialitati si arome cat mai deosebite in fiecare zi.