Cazare in Cluj

Cazare in Cluj -2Posibilitatile de cazare in Cluj sunt diverse, de la pensiuni in zone ferite de forfota orasului pana la hoteluri situate chiar in buricu targului”. În aceasta pozitie se afla Hotelul Transilvania, situat la cinci minute de toate evenimentele importante care au loc in centrul orașului.

Considerat de istorici, cel mai vechi hotel din oras, unitatea de cazare in Cluj a servit drept sursa de inspiratie scriitorului irlandez, Bram Stoker pentru locul de popas din romanul “Dracula”. In romanul lui Stoker, eroul principal, Jonathan Harker, isi petrece prima noapte in Transilvania in hotelul „Royale” din Cluj (Klausenburgh). Din punct de vedere descriptiv, hotelul din povestea contelui vampir seamana izbitor de mult cu hotelul de azi. Un alt indiciu in acest sens ar fi faptul ca, in trecut, hotelul se numea “Regina Angliei”, fapt ce l-ar fi putut impresiona pe autor, acestia denumindu-l in cartea sa, Hotel “Royale”.

Astazi, unitatea de cazare in Cluj isi primeste clientii veniti din toate colturile tari si ale lumii cu servicii ireprosabile puse la dispozitie de un staff calificat, mereu cu zambetul pe buze si gata sa va transforme sejurul intr-o vacanta de vis.

Un alt avantaj al acestui hotel este proximitatea sa fata de cele mai importante obiective turistice din oras: Piata Unirii cu muzeele si bisericile sale, Piata Muzeului si Piata Mihai Viteazaul, acestea fiind doar cateva repere de interes turistic din zona.